Let's take a breath

Jag ska på coldplay den 30 Augusti. Jag kan knappt förstå det själv. Förstår ni att jag beredd att åka till Polen för att se dom? Mer specifikt, Chris Martin.

"What if there was no light

Nothing wrong, nothing right

What if there was no time

And no reason, or rhyme" ♥


I am you


They are just living in my head

Det finns en viss musik som är skapad för att väcka känslor och ge både frågor och svar. Jag vill inte göra ett fult försök till att sticka ut ur mängden, men majoriteten av musiken som vi hör idag är massproducerad skit som ska tilltala folk på krogar. Visst finns musiken som faktiskt väcker känslor, och visst finns musiken som är skapad ur hjärtat, men den är fan svår att hitta. Coldplay är ett av dom banden som jag faktiskt anser kan göra musik. Det kan vara det enkla faktumet att jag sett, hört och förstått att musiken som kommer ner på papper, har gått från hjärtat och ut i fingrarna, och inte via ett datorprogram eller en trend. Många av deras låtar kan man följa med på en känslomässig bana. Då menar jag inte en personlig, utan en känsla i hur instrumenterna spelas, låten byggs upp och hur texten ter sig. Lyssna på den här låten och försök sätta olika känslor, typ glad, upprymd, hopplös, arg och tom.


People talking without speaking

Vaknar av att det är storm ute och låg kvar i sängen, halvt överlycklig över att nu var vintern här på riktigt. När jag efter några sekunder av att försöka identifiera ljudet av något som droppade så kopplade jag att det var regndroppar som slog mot fönsterbläcket, och inte små luddiga snöflingor. När jag skulle koka vatten till mtt vaniljte så var strömmen borta. Inom loppet av fem minuter så hade jag tänt värmeljus i hela huset och dukat fram frukost och julkänslan var på topp. Min älskade jul. Det var inte plasttomtarna på kylskåpet som gav mig den varma känslan inombords. Det var det mörka huset i kontrast mot ljusen. Det var det varma tysta huset, i kontrast mot en regnig och blåsig värld. Det var det enkla, i kontrast mot det överdrivna. Att se under billig juldekoration och se det som inte går att blotta med själva ögat i det vi vill kalla gemenskap.
Julen för mig handlar inte om presenter, stela julbord och dekoration, utan det är värme och kärlek. Återigen har människan tagit något enkelt, pushat det så extremt att det inte går att få ur rullning längre.
Om man går i stan, så förstår man nog vad allt handlar om. Den ena tjocka tomten med lösskägg avlöser den andra, neonskyltar som blinkande skriker God Jul, julgranar som är högre än husen själva som är pyntade så dom nästan böjer sig på mitten. Jag antar att det är charmen i det hela. Julen, den mest hatälskade perioden av året.

Turn you out


Sitter i välvalda kläder, det är sol och minusgrader ute. Jag är glad. Dessutom så spelas prince på det högsta.

Beyond that

Skolans nätverk har legat nere, och hemma har jag inget internet så det blir jobbigt att updatera bloggen varje dag. Ska försöka blogga varje dag i skolan, eftersom det är en uppgift i kulturkursen. Nu är det lunch!